10.8.06

NB! Dette er programmet til årets tur - et eksempel!

Tur 1981 a+b fra 2.12 - 11.12.06 10 DAGER KRAKOW - PRAHA - BERLIN
EN TEMAREISE I FRED

100 deltakere


1. DAG Lørdag 2.12.06 Tjøme ? Horten-Moss ? Karlskrona
Vi reiser fra Tjøme ungd.skole kl. 0900 og fra Horten til Moss kl. 1030. Det blir en kort stopp på Håby, med mulighet for å kjøpe lunsj for de som ikke har med matpakker. Vi kjører så videre til Varberg, hvor det blir servering av middag. Annen drikke enn vann til maten kjøpes selv. Vi reiser videre til Karlskrona og tar kl. 2100 båten til Gdynia i Polen. Kveldsmat på båten. Etter å ha blitt kjent med båten og hatt hyggelig samvær, er det innkvartering i 4-sengs lugarer.

2. DAG Søndag 3.12.06 Gdynia - Krakow
Etter frokost ankommer vi kl. 0730 Gdynia. Vi stopper i Torun og spiser middag. Vi er fremme i Krakow på kvelden, hvor vi overnatter på hotell Artrium . Kveldsmat kl. 2200 på Da Pietro

3. DAG Mandag 4.12.06 Krakow - Oswiecim ? Krakow
Vi spiser frokost før avreise til Oswiecim. Vi reiser rett til Auschwitz II Birkenau, hvor vi får en omvisning av en profesjonell guide fra museet. Gruppen får anledning til å legge ned blomster, og vi har et stille minutt ved monumentet, eller ved enden av togskinnene. Vi spiser middag i nærheten av leiren, og reiser etter dette til Auschwitz I. Der går vi rett til kinosalen, hvor vi ser en 15 min film. Deltakerne får anledning til å legge ned blomster ved skyteveggen og det blir et minutt stillhet. Vi spiser kveldsmat og samles til en temakveld sammen med tidsvitne, hvis vi har vært så heldig å få med oss et tidsvitne på turen. Kvelden bruker vi til ettertanke. Skriv gjerne ned tanker og følelser. Det er en fin måte å bearbeide inntrykkene på. Vi kjører tilbake til Krakow hvor vi overnatter på vårt hotell Artrium.

4. DAG Tirsdag 5.12.06 Krakow
Etter frokost reiser vi til Wielizca. De berømte saltgruvene som står på UNESCOs liste over bevaringsverdige kulturminnesmerker. Inngangspenger og guide koster kr. 150,- som betales til vår reiseleder. Etter dette reiser vi inn til Krakow sentrum hvor vi har en handletur i bodene i den flotte markedshallen. Det er stort utvalg på fine sølvsmykker, ravstener, utskårne sjakkbrett, fine håndarbeider, malerier, håndslepet krystall og mye mer. I Krakow kan du finne mange gode og rimelige matsteder. Vi anbefaler en tur innom Mariakirken, med sitt berømte alter, og et besøk på Wawel-borgen. Om kvelden spiser vi middag sammen og det arrangeres en opplevelsesrik folklorekveld, hvor det også blir mulighet til felles ringdans. Denne kvelden er en spesiell fin opplevelse på turen. Vi overnatter på Hotell Artrium i Krakow.

5. DAG Onsdag 6.12.06 Krakow ? Praha
Vi spiser frokost på hotellet og kjører mot Praha. Det blir en pause på ca 2 timer i byen Olomouce hvor vi spiser lunsj (ikke inkl.). Vi spiser kveldsmat og overnatter på Admiral Botel i Praha.

6. DAG Torsdag 7.12.06 Praha
Etter frokost reiser vi på halvdags byrundtur. Vi skal se Praha Borgen, Vitus Katedralen, Den gylne gate, Lillebyen, Karlsbroen, Gamlebyen, Rådhusplassen med det berømte astronomiske uret, Jødekvartalet, Vàclav- plassen med mer. Ettermiddagen er på egenhånd. Kveldsmat og overnatting på Admiral Botel i Praha.

7. DAG Fredag 8.12.06 Praha ? Berlin
Etter en tidlig frokost reiser vi til Lidice. Inngangspenger kr. 50 (ikke inkl.). Vi stopper i Theresienstadt og kjører igjennom Gettoen i byen Terezin. På vei til Berlin passerer vi historiske Dresden, som ble bombet på slutten av krigen. Vi spiser middag og overnatting på hotell Artim Charlottenburg i Berlin.

8. DAG Lørdag 9.12.06 Berlin
Etter frokost besøker vi Stasifengselet i Hohenschönhausen. Deretter besøker vi murmuseet i Bernauer Strasse. Vi får en bussightseeing og en spasertur på Kurfürstendamm. Der ligger Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche som er verdt et besøk. Mat og overnatting på Hotell Artim Charlottenburg i Berlin

9. DAG Søndag 10.12.06 Berlin - Swinoujscie
Etter frokost reiser vi til KZ Sachsenhausen. De fleste forhenværende norske fanger har sittet i denne leiren. Reisen går videre til Fürstenberg, hvor vi spiser middag. Etter middagen blir det en omvisning i kvinneleiren Ravensbrück. Vi kjører så videre til Swinoujscie hvor vi tar fergen kl. 2330. Etter kveldsmat på båten, overnatter vi i 4-sengs lugarer.

10. DAG Mandag 11.12.06 Ystad ?Strømstad ? Sandefjord - Tjøme
Kl. 0800 er vi fremme i Ystad. Frokost spiser vi på båten. Middag kl. 1400 på Håby. Avreise fra Strømstad kl. 1630, Ankomst Tjøme ungd.skole kl. 2000.

Vi forbeholder oss retten til forandring i programmet inkl. bytte av hotell, buss og ferje
Grunnpris for grupper ved min. 40 deltakere kr. 5 090,- (pris 2006)

Forbehold om prisøkning ved valutaendringer og prisstigninger.

Turpris:
Grunnpris kr. 5 090
Tillegg ferge Horten-Moss kr. 30
Tillegg ferge Strømstad-Sandefjord kr. 36
Tillegg 2 netter hotell Atrium a kr. 30 kr. 60
Tillegg 2 netter Admiral Botel a kr. 30 kr. 60
Tillegg 1 måltid Da Pietro kr. 44
Inngangspenger kr. 350

SUM TURPRIS kr. 5 670


Grunnprisen kr 5 090,- inkluderer:
Buss og sjåfør i 10 dager
Ferje Ystad ? Swinoujscie t/r i 4-sengs innvendige lugarer
7 Overnattinger på hotell
9 Frokoster
13 Middager eller kveldsmat
Folklore
Veiskatter
Reiseleder
Tidsvitne (så langt det er mulig)
Hver 31. betalende deltaker gis det en friplass, dvs nr. 31, 62 osv.
Avbestillingsforsikring for alle deltagerne spanderes av Aktive Fredsreiser

Depositum er kr. 500 pr. pers. Det er ikke satt noe forfallsdato for dette, slik at det er mulighet til å følge egne rutiner. Hovedregningen forfaller 5 uker før turen

Deltagerliste med fødselsår fordelt i 4-sengs lugarer trenger vi senest 7 uker før turen.

Lugar tillegg:

Singel lugar kr. 1 000,-
Dobbel lugar pr. pers. kr. 500,-
3-sengs lugar (pr. lugar) kr. 350,-
4-sengs lugar ingen tillegg

NB! Hvis dere ikke får fylt opp alle sengene i 4-sengs lugarer blir det tillegg.
Rom tillegg:
Singelrom pr. person (hele turen) kr. 1 400,-
Dobbeltrom pr. pers. pr. natt i Berlin kr. 85,-

Ingen kommentarer: